F.A.Q.

Tot ce trebuie sa stii despe cursuri, concursuri si celelalte activitati

Care sunt serviciile de care poti beneficia la StartUp Smart Hub?

La StartUp Smart Hub poti beneficia de urmatoarele servicii:

– Informare cu privire la posibilitatile de finantare;
– Consultanta in vederea obtinerii de finantari nerambursabile;
– Incubare de afaceri;
– Spatii de lucru part time si full time
– Mentoring;
– Instruire;
– Networking;
– Evenimente, etc.

Daca am o firma si am nevoie de un birou pot beneficia de colocare la HUB?

Da, poti. Aceasta este ideea de baza de la care a pornit HUB-ul StartUp Smart. Dorim sa venim in intampinarea nevoilor antreprenorilor care se afla la inceput de drum, punandu-le la dispozitie urmatoarele:

– Spatii de lucru – atat full time cat si part time – dotate cu calculator si fiset de depozitare;
– Acces la toate echipamentele din HUB – Imprimante, scannere, fax, telefon fix, etc.
– Acces la zonele comune : Sala de sedinte, spatiu de relaxare, bucatarie, etc.
– Internet wireless si toate utilitatile asigurate.

Ce surse de finantare exista pentru startup-uri?

In acst moment exista urmatoarele surse de finantare pentru startup-uri:

• Programul Start Up Nation – pana la 44.000 euro nerambursabili, pentru infiintarea de afaceri din mediul rural si urban incadrate in domenii precum productie, IT, industrii creative, servicii si comert.
• Submasura 4.1 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala – pana la 300.000 euro nerambursabili, pentru infiintarea de ferme sau exploatatii agricole in mediul rural.
• Submasura 6.1 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala – pana la 50.000 euro nerambursabili, pentru infiintarea de ferme sau exploatatii agricole in mediul rural, de catre persoane cu varsta de maxim 35 ani.
• Submasura 6.2 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala – pana la 70.000 euro nerambursabili, pentru infiintarea de afaceri in domenii non agricole, in mediul rural.
• Submasura 6.4din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala – pana la 200.000 euro, 90% nerambursabili, pentru infiintarea de afaceri in domenii non agricole, in mediul rural.

Aveti o locatie si in Bucuresti?

Da, avem. SMART Suport HUB se afla pe Strada Blanduziei, Nr. 1, Bucuresti.

Cum ma pot inscrie in structurile asociative antreprenoriale si care sunt optiunile?

In Regiunea Sud Est exista o structura asociativa antreprenoriala denumita „Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud Est” (PTIR SE), parte componenta a „Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania” (PTIR), care asigură susţinerea, apărararea, promovarea şi reprezentarea intereselor profesionale, economice şi sociale ale tinerilor întreprinzători din România, stimulând şi promovând spiritul antreprenorial şi intreprenorial în rândul tinerilor precum şi asigurând accesul acestora la cunoștințele legate de funcţionarea socio-economică a întreprinderilor, elaborând politici destinate tinerilor în general şi tinerilor antreprenori şi întreprinzători în special.

Poate fi membru al PTIR sau PTIR SE orice societate comercială, asociaţie familială său persoană fizică autorizată înfiinţată în conformitate cu legislaţia româna în vigoare, care îndeplineşte condiţia de a avea ca asociaţi/acţionari tineri întreprinzători (cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani), indiferent dacă a fost constituită de la început cu capital privat sau s-a privatizat ulterior, indiferent de domeniul de activitate, care aderă în mod liber.

Orice persoană juridică sau fizică autorizată care doreşte să devină membră a PTIR SE trebuie să completeze şi să înainteze personal, prin fax sau e-mail la ptirse@gmail.com cererea de aderare însoţită de o copie a cărţii de identitate a reprezentantului legal precum şi copia CUI.

Care sunt programele de finantare nerambursabile active?

In aceasta perioada sunt active urmatoarele programe de finantare:

• Start Up Nation – pana la 14.07.2017
• Submasura 4.1 PNDR – pana la 31.07.2017
• Submasura 6.1 PNDR – pana la 31.07.2017
• Submasura 6.4 PNDR (Doar ITI Delta Dunarii) – pana la 31.07.2017